Tuesday, October 26, 2010

Budak baru belajar makan sendiri

Dah lama kami tak merasai angin laut waktu malam sambil makan ikan bakar,sotong goreng tepung....fuuuuhhhh...maveles.sapa nak rasa sotong grg tepung yg sedap,hanya di Kuala Perlis je ade ok

So,malam minggu lepas,selepas melihat keadaan anak2 yg segar bugar selepas puas tido diwaktu ptg,saya dengan tak malunya mengajak en suami makan di Kuala perlis.Budak2 ni kalau dah tido petang,malam jawab nyer 10-11 baru nak tido.

Menu kami simple je.Yer la nak makan 4perut je.2dewasa 2 masih budak2.egeeeee.....ikan gerut bakar,sotong grg tepung,sup sayur.Air limau ais.Alhamdulillah rezeki dari Allah.Kenyang.....


Aqif baru je belajar makan sendiri.Sekarang dia suka sangat buat bunyi2 binatang(goat,tiger,cat,bird),dah tau yg mana ear.Baru melangkah beberapa tapak untuk berjalan tapi masih blm full confident.



Aqilah dah pandai makan dengan tertib.Kadang-kadang dia boleh abiskan sepinggan nasi ksg orang dewasa perempuan.Dia ingat setiap kedai/tempat yang pernah kami kunjungi dan ada apa di kedai tu.Boleh memahami 2 bahasa(malay n english),kadang2 bila kita xfaham apa yg dia cakap,dia akan marah.huhuhuh...jenuh nak translit gak perkataan yg dia sebut.ada yg bunyi jelas.ada yg hujung2 je.Bila tanya nama ibu,abah n adik,yg hujung2 je dia sebut.kira ok ler tu.


Lepas ni boleh la kita makan kat luar lagi ye abang.aaaggaaa..


2 comments:

Ieja said...

kalau nak mkn sotong goreng tepung yg sedap mmg perlis la tempatnya....kat sini tak ada...kalau ada pun..tepung lebih dari sotong...huhuhu...sedapnya gerut bakar.......aku suka ikan tu....bakar garam kunyit pun dah sedap dah...ikan tu manis....

deqja said...

mengidam dah tu.confirm wan bawa hg mai kuala perlis.hehehe...