Tuesday, February 23, 2010

Story Mori Kami

Lamanya xupdate blog.lama ka?br je smlm lps geram dlm blogkan.
Tak patut la saya ni.byk blog sblm ni mcm melapaskan tension saya je.SELFISH tul.lps ni jgn dh makan fish(ada kena mengena ka?)

Arini mood elok.blh la buat entry *walaupun keja menimbun+


Smlm my hero demam.Cuaca terlalu panas di perlis mgkin membuatkan suhu bdn kita naik.tambah2 lagi baby kecik mcm Aqif.Arini dah baik tp dah blh akai (bak kata org tua2)
Akal yg pertama:
dah tak mau susu fm.buh susu perahan dlm botol nak plak.Alhamdulillah.tp yg xbestnya stok dlm peti ais dah abis.smlm bg direct feeding xckp.so terpaksa guna stok yg tinggal berapa je sgt.Hari ni xdpt bekalkan susu kat rmh pengasuh.harap2 Aqif nak minum susu.Kesian anak ibu.huhuu...sedih gila ni (ibu akan sedaya upaya berusaha bykkan susu)
Akal kedua:
Bila kakak keluar kereta dgn abah,Aqif nak ikut jgk.xmau dok dlm keta.kalau dok jgk, keluar la muka sebek dan akhirnya menitis la air mata seorang lelaki ^-^

Lps Aqilah jadi kakak je,terus Aqilah jadi anak manja abah.ke mana pun cari abah.tp sejak dua menjak ni Aqilah dah mula nak manja dgn ibu balik.hampir 2minggu tido ibu dan abah terganggu dgn tangisna puteri yg satu ni.Runsing ibu.Apa mslh princess ibu ni.Sakit perut ka(dh buh myk tp nangis gak),sblm tido ibu baca ayat Kursi dan 3Qul.hembus kat telinga(tp terjaga gak tgh mlm),bagi susu xmau,bg air xmau.MACAM MANA NI!!!!
Smlm ibu buat kajian.Biarkan Aqilah main sepuas hati.mmg dia main sampai penat
9.30 muka dah sememeh.ngantuk le tu.nak ibu dodoikan.xmau abah.kes jeles ler ni(ibu selalu pegang adik)masuk dlm buaian, selawat,trs tido.Alhamdulillah.
Tapi kul 12 menangis plak.Adoiii...apa yg kakak nak ni.mula2 abah temankan kakak.muka nampak ngantuk,tp xmau tido.msk je blk,menangis.Giliran ibu plak melayan kerenah puteri ibu ni.(nasib baik adik tido wpun masa tu adik demam)
Hasilnya kul 3pg baru dia tido.dah penat main ler tu.itupun dlm buaian.agaknya bilik kami tu pns kot.dulu ada aircond tp rsk.nak repair umpama beli sebijik aircond baru(xmampu lagi.huhuu...)



Cuti CNY dulu byk aktivi kami.Cuti panjngkan.Cuti pnjg ni ler br blh bw anak2 jln2 using Penang.Naik jambatan,naik feri.padahal dok blk sbrg jaya selalu tp kali ni br sempat.Cuti weekend 2hari mana sempat.blk 2 rmh maaa.Aqilah excited tgk air laut kat bwh tp adik xtau apa2 lagi.hhehhe..lain kali kita naik feri lg ok

Dah lama tak berkumpul adik beradik.So, kami berpicnic kat tupah.hmmm...best tau.yg plg best nasi ayam mak


Aqilah dah sabar nak mandi bila tgk air.Adik?tak boleh lagi ok.dok dgn ibu.nanti dah besar skt kita mandi sama2









dah lama teringin nak bergambar kami empat beranak.Baru kali ni dpt bergambar (ssh sgt ka?)




Panjang lebar plak entry kali ni.Boring ke nak baca?hehhehe...xpe.xmrh pun kalau xabis baca


3 comments:

ieja said...

bila ko pi tupah...awat tak calling2 aku...dah dekat la tupah ngan umah aku.....

>>EiN@>> said...

COMELNYER aqif...makin debab mcm nk picit2 je...hihi..mybe penangan susu ibu nih...ada beza tk kakak n adik sebab minum susu ibu...tp t dh buas2 n lasak susutla kan.....(km kecik2 comel dh beso jd cm kami,huhu montel terus)....

deqja said...

ieja:ku g tupah cuti CNY dulu.hg dok area mana

ina:Aqilah dulu xminum susu ibu kerap jatuh sakit.xpa,skrg montel tp hati senang :)